Uw leaseauto

Brandstofpas
Heeft u brandstof in uw leasecontract, dan krijgt u van ons een brandstofpas. U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het gebruik van deze pas. De pas blijft eigendom van de leasemaatschappij.

Bekeuringen
Indien u een verkeersovertreding begaat ontvangt Krimpenerwaardlease een bekeuring en zal deze doorbelasten aan uw werkgever. Dit geldt voor zowel een naheffingsaanslag parkeerbelasting, beschikking als een transactievoorstel. De bekeuring wordt uiteindelijk doorberekend aan de berijder.

Onderhoud
Voor het goed functioneren van de leaseauto, maar ook om te voldoen aan de garantievoorwaarden van het betreffende merk is het belangrijk dat u de leaseauto volgens het voorgeschreven onderhoudsschema van de fabrikant laat onderhouden bij een officiële merkdealer.

Wij adviseren u om tijdig een afspraak voor onderhoud en de eventuele APK keuring te maken.

Auto's met een 1e toelatingsdatum van vóór 01-01-2005 dienen vanaf het moment dat deze 3 jaar zijn jaarlijks APK gekeurd te worden.

Auto's met een 1e toelatingsdatum van na 01-01-2005 met een dieselmotor dienen vanaf het moment dat deze 3 jaar is jaarlijks APK gekeurd te worden.

Auto's met een 1e toelatingsdatum van na 01-01-2005 met een benzinemotor (evenals LPG, aardgasen hybride voertuigen) dienen vanaf het moment dat deze 4 jaar is APK gekeurd te zijn. Daarna zal de auto iedere 2 jaar herkeurd moeten worden.

Tip 1
U kunt op de internetsite van het RDW de APK vervaldatum en de datum van de laatste keuring controleren.

Tip 2
Noteer 2 maanden voor de APK vervaldatum in uw agenda dat u een afspraak moet gaan maken voor de komende APK keuring. Tijdens de jaarlijkse APK-keuring dient het originele kentekenbewijs deel 1A + 1B (vóór 1-6-2004 deel 1+2) bij de auto aanwezig te zijn.

Kleine controles zoals bandenspanning, oliepeil, koelvloeistofniveau dienen regelmatig gecontroleerd en indien nodig op peil gebracht te worden. Het is raadzaam dergelijke controles als berijder ook uit te voeren. Uw dealer kan u desgewenst bij een bezoek laten zien en uitleggen waarop u dient te laten tijdens deze controles.

In de handleiding van de leaseauto wordt eveneens uitleg gegeven over deze periodieke controles. Vergeet niet uw reserve wiel te controleren. Auto’s hebben tegenwoordig minder vaak een onderhoudsbeurt nodig in vergelijking met een aantal jaren geleden. Het is daarom van belang dat u als berijder zelf tussentijds controleert of de banden nog voldoende profiel bezitten. Het wettelijk (APK) minimum is 1,6 millimeter, Wittebrug Autolease adviseert om banden bij 2,0 millimeter of minder te laten vervangen bij uw dealer of bandenspecialist.